Julkalendern 2017

För dem som ännu inte har hört något om årets julkalender, så får ni en liten present!
 
Detta årets julkalender heter "Jakten på tidskristallen" och är baserad på trilogin "Speglarnas hemlighet" av Erika Vallin. Den har ett sci-fi tema med innehåll som rymden och tidsfrågor samt att huvudpersonerna går på en skola för barn med "speciella egenskaper" som jag tolkar betyder det att de har olika slags "magiska krafter".
 
En sammanfattning av handlingen är att en ond kraft försöker stanna tiden så att det inte blir någon julafton, där bara de tre barnen Asrin, Lima och Max (Monna Orraryd, Naima Palmaer och Vincent Wettergren) kan rädda julen. Med hjälp av sin hemlighetsfulla mattelärare så åker de genom universum och möter många motgångar. Kommer de att komma fram i tid?
 
Några skådespelare som är med som man kanske känner igen är t.ex. Eva Rydberg som medverkar på en av mina favoritjulkalendrar, Trolltider. Rickard Wolf som de flesta känner igen från Änglagård och Kodjo Akolor som varit med på Musikhjälpen sex år i rad.
 
Det känns som om Svt satsat på mysteriekänslan detta året, ibland är det komedin eller julkänslan men iår är det äventyret. Vet inte vad jag kommer tycka om kalendern eftersom jag blir trotsallt äldre och äldre för varje år, även om de försökt dra till sig mer äldre tittare med sci-fi temat. Älskar dock att Rydberg är med eftersom hon är en stor del av min barndom, hon kan faktiskt bli kalenderns comic-relief! En annan sak jag hittade som jag inte kan låta bli att dela är att produktionsbolaget är Warner Bros! Bolaget som var med och skapade våra älskade Harry Potter filmer! Förhoppningsvis leder det till spännande digitala effekter och vackra scenerier.
 
Kommentera gärna vad ni tror och tänker om årets julkalender, tror ni att den blir något bra? Vad är eran favoritjulkalender?
 
Ha det bra så länges, 
MVH Julvisa
 
Källa: artiklar från svt.se och Svt Nyhete

Julvisa

En julblogg med recept, inspo och känsla!

RSS 2.0