Julkalendern 2016

Från förra årets kalender med en historialektion varje avsnitt, kommer nu (kanske?) vad vi väntat flera år på.
En riktigt julig julkalender!
Julkalendern heter "Selmas saga" och handlar om en flicka som önskar sig och sin familj ett hus till jul, så hon beslutar att hon ska hitta jultomten! På sin väg möter hon forskaren Efrahim von Trippelhatt (Johan Ulveson) som vill bevisa för hans andra forskarmedarbetare att jultomten finns, så han har en expedition till nordpolen att göra med ett luftskepp. Enligt Svt är hindret/hindren som de kommer stå emot är ifall hon kommer kunna vara med på luftskeppet och ifall de kommer fram.
Källa: blogg.svt.se
 
Ifall ni sett "En riktig jul" (2007) så är det ganska ironiskt, den karaktären Ulveson spelade då var också besatt av att bevisa att jultomten fanns. Nu en mycket mer äldre karaktär, eller någon som bara glömt att raka sig har samma mål. Kan det vara så att han är en äldre version av journalisten Pascal? Vem vet, vem vet...
 
Man kan ju inte veta ifall julkalendern blir julig iår, men det är samma manus- och regiskrivare som från "Tjuvarnas Jul" (2011) och det var en julig hit! Från de bilder jag sett från "Selmas saga", påminner det mig om en mysig Carl Larsson stil av det.
Hoppas ni har det bra här i början av sommaren, ät mycket jordgubbar nu så att ni kan äta många godsaker när hösten kommer ;)
 
PS: Ny design! Hoppas ni gillar den! Dessutom har jag beställt ett lite mer juligare beställning från cdon.com, kanske skriver vad jag köpt när den kommer? :D
 
Ha det bra! MVH Julvisa<3
 
 
 
Carl Larssonbild ifrån skonahem.com
Julkalenderbild ifrån svt.se
 

Julvisa

En julblogg med recept, inspo och känsla!

RSS 2.0