Jullista?

Har sett från andra bloggar att de gör så kallade "jullistor" och tänkte att jag själv kunde göra det. Den här listan kommer från Maries Strålande Jul http://julen.gladers.net/#post721 .
 
Längtar du efter julen?
Hela året! Det är en tid i Januari som man tycker att man borde ta ner pyntet, en tid i mars som man inte vill att de ska snöa någon mera efter hundrade gången. Men när sommaren börjar komma till sitt slut i augusti börjar känslorna krypa i en. Man vill ha vinter och snö och förstås JUL!
 
Har du något speciellt minne från förra julen?

Det var väll när jag tog en stor klick av vad som jag trodde var rödbetssallad och fick då en överraskning på smaklökarna, det var sillsallad. Jag som inte är ett stort fan av just sillsallad låtsades då att tycka om det, men min syster bara skrattade för hon visste ju vad det var hela tiden.. :D
 
Har du börjat fundera på julklappar?

Oj, borde jag göra det nu? Tja, jag antar att jag funderar på det nu isåfall? Har faktiskt köpt adventspresenter till mig själv för första och tredje advent, då jag köpte Astrid Lindgrens jul och En julsaga av Charles Dickens. De två köpte jag från cdon för ett jättebra reapris! Köpte samtidigt Tjuvarnas Jul och den julkalendern kan jag verkligen rekommendera. Mysig på ett gammalt Sverige sätt, ifall man är som jag och tycker att det är både intressant och mysigt med gamla tider. Det utspelar sig nämligen runt 1800-1900 talet.
 
Tror du att det kommer komma snö i år och när är den passande tid för snön?

Jag hoppas och tror att det kommer komma snö i år. Förra året var Stormen Sven här och ifall han kommer tillbaka är jag redo att kolla på Frozen! Eller Frost, som den heter på svenska sjukt bra film! Jag tycker att dagen innan första advent kan snön börja lätt falla, gärna innan men där är den senaste tiden att börja ifall det ska vara i tid. Snön ska vara hela december och in på januari, det brukar stanna ända till mars men det är för länge anser jag.
 
Vilka tre saker önskar du dig mest av allt i år?

Jag har ingen aning, kanske lite för tidigt att fråga det här när min födelsedag är i september. Men en bra disneyfilm är alltid mysigt, eller en julfilm? Jag önskar också som det fan jag är en biljett till 5 Seconds of Summers konsert 2015. Men jag tror att de flesta biljetterna är slutsålda.. :( Tredje saken får vara en riktig bra jul och att jag fortsätter att skriva på bloggen ända tills slutet av december! Har inte gått så bra de tidigare åren :D
 
Vet du hur du kommer att fira julen 2014?

Nästan, vi har som tradition att på morgonen ha mys & julklappsutdelning inom familjen, ungefär klockan 1 sticker vi eller håller i julen med min fars släkt. I år är det antingen farmor och farfar som håller i julen eller vi. Håll tummarna att det blir vi! Efter att ha sett Kalle Anka och ätit julbord och delat ut julklapparna så är det kväll och vi sticker till mormor och morfar, där äter vi risgrynsgröt med julskinksmacka och dricker julmust. Efter maten så blir det julklappsutdelning där. Sedan åker vi hem. Sammanfattning vi har en julafton tillsammans med släkten.
 
 Vilka är dina förväntningar på årets julkalender?

Jo, som jag skrev i ett tidigare inlägg så är mina förväntningar ganska så låga, men då kan de överraska mig med att vara bättre! :)
 
När kommer du dricka säsongens första glögg?

Tja, jag är faktiskt inte en riktig glöggdrickare, har inte riktigt gillat smaken när jag var mindre och nu försöker jag lära mig det iallafall. Nu tycker jag att det är gott, men jag kan inte klara av mängder :( Men jag tänker mig någonstans i December? Kanske på någon marknad eller på något adventsfika någonstans?
 
Testade du något nytt recept förr julen?

Nej, jag bakade inte så mycket förra året så det blev bara klassiker hemma hos oss.
 
Finns det något du vill göra mer/mindre av denna jul jämfört med andra jular?

Mer bloggande och mer bakning mer fotograferande och mindre lathet vill jag se. Fast det är okej att mysa...
 
Vad är det bästa med julen?

Att bli som ett litet barn igen! Jag vet att det kanske är lite för tidigt att säga så ifall man är en tonåring, men jag tänker mig tillbaka ändå! Stämningen! Julmusiken! Julmaten! Juleljusen! Vad skulle vi göra när det blir mörkt så fort och ingen hade en stjärna eller ljusstake som kunde få en på lite bättre humör när man går hem från jobbet eller från en kompis? Som svar till frågan: ALLT med julen att göra är det bästa med julen.
 
Vad är det bästa med att ha en julblogg?
Jag har ingen aning! Men jag vet att jag inte skulle överleva ifall det inte fanns andra julbloggar, känna sig helt ensam och julgalen. Men det finns hopp, jag är inte ensam! Jag antar att jag sprider ordet och kanske hjälper någon när de vill ha tips eller har frågor om en film? Det bästa med att ha en julblogg är antagligen att vara med i gemenskapen bland andra julbloggare.
 
Hur skulle din drömjul se ut?

Att ha ett snöparadis utanför, inte för kallt och inte för varmt. En jul utan oro och stress och ett stort julbord! Att man har gett julklappar som de blir riktigt glada för! Och julstämningen ska fylla hela kroppen och alla runtomkring sig.
 
Vad är roligast? Att ge eller få julklappar?

Visst att få julklappar är jätteroligt, men att ge! Jag älskar det! Halva året sparar jag för att kunna ge alla de julklapparna jag vill ge bort. Jag kanske har köpt de jag behöver 3 veckor innan jul men när jag ser någonting som skulle passa den här personen köper jag den! <3
 
Vilka är dina 5 favoriter av julkalendrar som har visats hittills?

Trolltider, Lassemajas Dektektivbyrå, Mysteriet på Greveholm, Sunes Jul och Tjuvarnas jul. Gillar också Ronny och Julia! :D
 
Vilka är dina favoriter bland alla julfilmer?

Grinchen, Elf, En Julsaga, Astrid Lindgrens jul, Polarexpressen, Nu är det jul igen (1-3), Frozen och Ensam Hemma! Ifall Kalle Anka på julafton skulle räknas så räknar jag med den! :D
 
Vad lyssnar du helst på vid jul? Någon favoritjullåt?

Julmusik i huvudtaget, allt från klassiker som Rockin Around the christmas tree till Shake up christmas gillar också som gläns över sjö och strand och andra svenska julsånger.
 
Vad äter du mest av på julbordet?

Allt förutom Janssons frestelse och sillen, har aldrig provat dopp i grytan? Men jag är inte så pepp på olika fiskrätter vid jul, det är därför jag fuskar vid janssons och äter vanlig potatisgratäng istället. Men köttbullar, prinskorv, julskinka, sylta, leverpastej, rödbetssallad, grynkorv? You name it! De mesta äter jag. En kompis till mig brukar äta keso till julbordet, blir kanske en ny modern julbordhit? Jag vet inte?
 
Vad är ett måste på godisbordet på julafton?

Knäck och marknadskarameller! Har börjat med mozartkulor på de senare åren, snart kanske det blir en tradition på godisbordet hemma hos oss?
 
När brukar du pynta samt klä granen?

Dagen innan julafton inte tidigare brukar vi pynta granen, vi har den däremot ända tills tjugondagknut om inte mer? De mesta av pyntet pyntar vi på lördagen innan första Advent, ifall 1 december skulle vara innan 1 advent så pyntar vi dagen innan 1 december. Vi brukar sätta upp julkrubban också dagen innan julafton. :)
 
Vilka färger har du mest av till jul?

Rött, grönt, guld, silver och mörkblått och vitt förstås!
 
Ser du på Kalle Anka varje jul?

Japp! Det är ett måste fastän mina föräldrar och farföräldrar brukar sova så är jag halvvaken! Vaken de mesta av tiden, ps ÄLSKAR Ferdinand!
 
Ser du på Karl-Bertil Jonsson varje jul?

Nej, har tyvärr aldrig hunnit se den, men jag tror att någon gång innan julafton kommer jag dra fram datorn och ett glas julmust och kolla på den!
 
Läser/ följer du alla andra julbloggar som finns också eller bara några utvalda favoriter?
 
Jag läser en massa olika julbloggar, följer gör jag dem jag tror lägger upp bäst och mest inlägg.
 
Hur tycker du att en bra julblogg ska vara?

Många mysiga foton, men ändå en"story" bakom det hela. Man vill både följa någons liv samt få tips och få in julstämning från den. Dessutom ska den vara bra i språket. En bra blogg ska få en att vilja fortsätta läsa helt enkelt.
 

Julvisa

En julblogg med recept, inspo och känsla!

RSS 2.0